Tuesday, May 31, 2011

Vichyssoise vegetal (de post) - supa din piure de cartofi, cu praz

Acest vichyssoise este varianta vegetala a supei din piure de cartofi, cu praz. Eu am gasit reteta de vichyssoise vegetal pe un site de "peste balta mare" si am aflat ulterior ca este disputata intre Franta si America. Asa ca am facut un compromis si am facut-o de Romania sa vedem cine o disputa acum :))



Am pus asa:
- cartofi (facuti piure)
- praz
- supa de legume (care se poate face rapid din 2-3 legume)
- cimbrisor
- ulei (am pus de masline ca ramasesem fara de-ala vegetal :P)
- evident sare
Am pus cartofii la fiert si apoi i-am transformat in piure (facut din zeama cartofilor, fara lapte sau unt). Prazul l-am taiat longitudinal apoi transversal si l-am pus la calit, impreuna cu 2 linguri de ulei.
Cand s-a inmuiat prazul am pus supa de legume, cimbrisorul si am lasat sa fiarba toate cele la foc mic, fo' 15 min.
Am adaugat piureul si am amestecat bine cu un tel subtire, ca sa se inglobeze in zeama.
Am mai lasat sa fiarba, tot la foc mic, cca 10 min, amestecand destul de des.
Si cam asta a fost toata ingineria :D
Enjoy!

1 comment:

arcadia said...

Ei, da! Asta e o supă pe care o voi presta vineri. Te chip in taci. :P