Tuesday, May 31, 2011

Varza (a la Cluj), Drupi style / Cabbage stir fry, Drupi style

Pentru ca niciodata nu pot sa respect o reteta cap-coada, nici de data asta nu m-am chinuit prea tare, asa ca a iesit varza a la Cluj, Drupi style.


Ingrediente:
- varză;
- carne tocată (amestec vită-porc);
- şunculiţă afumată;
- praz;
- suc de roşii;
- cimbru, sare, piper etc.
Mod de preparare: 
Pe fundul unei oale se aşează nu strat de suc de roşii, şunculiţa (eu n-am avut suficientă să fi pus şi prin straturile superioare) şi prazul.


Se pune apoi un strat de varză tăiată (ei, ar fi trebuit s-o tai mai fin, da' n-am avut răbdare :P) şi se pune nişte suc de roşii peste ea şi oleac de cimbru.


Se pune carnea tocata peste ea şi se repetă procedura cu sucul de roşii si cimbrul. Notă: să nu uitaţi să puneţi si sare, piper şi ce condimente mai vreţi voi :P


Se pune si ultimul strat de varză, se pun ălea-ălea pe el, se mai toarnă niste apă şi se dă la fiert cam juma de oră.


După jumatea aia de oră se transfera cratiţoiul în cuptorul încins şi se mai uită pe acolo cam 1 oră, poate şi mai bine. Şi gata!


Enjoy!

No comments: