Tuesday, May 31, 2011

Ciulama de ciuperci / Mushrooms in White Sauce

Cred ca deja este destul de clar ca imi plac ciupercile. Si pentru ca din bucataria romaneasca nu poate sa lipseasca ciulamaua, am zis sa pun aici reteta de ciulama de ciuperci, care ne place noua. Ideal este sa ai ciuperci de padure, nu de crescatorie, dar in lipsa lor, sunt bune si ciupercile de crescatorie, chit ca gustul ciulamalei nu este acelasi.





Ingrediente:

- ciuperci (de preferat micute)
- lapte (cam o ceasca)
- 2 linguri de faina
- unt
- 2-3 linguri de smantana
- sare, piper
Mod de preparare:
Tehnica de curatare a ciupercilor am invatat-o de pe Culinar, de la Maya, careia ii multumesc! Adica se pun ciupercile intr-o punga, impreuna cu 1-2 linguri de faina si o ceasca de apa, se strange punga si se agita bine pana se albesc ciupercile.


Se scurg, daca vreti le mai taiati. Daca nu, se pun la calit, impreuna cu untul si se lasa la foc mediu, pana se inmoaie si scade zeama.


Se adauga laptele si se mai lasa la foc mediu cca 5 min.


Intre timp se face "dressingul", din smantana, faina si zeama in care fierb ciupercile. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se adauga la ciuperci.


Se mai lasa sa dea cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se stinge focul.


Daca mai faceti si un terciulet de mamaliga, nici ca va mai trebuie altceva :D


Enjoy!
* Recipe linked up with Monday Mania

No comments: