Tuesday, May 31, 2011

Ghiveci de legume de post

Chit ca nu tinem noi postul cap-coada (eu am alta conceptie a ceea ce inseamna post ;) ) ne mai delectam si cu legumicole. Asa ca am adunat cele legume de prin frigi si le-am pus sa se imprieteneasca intr-o oala, intr-un prea-minunat ghiveci de legume, de post. De fapt, daca stau bine si ma gandesc, parca nici n-as manca acest ghiveci de legume insotit de carne, pentru ca este excelent asa cum este.



Am gasit:
- fasole verde;
- 1 ardei gras;
- 1 giga - cartof :))
- 1 conopida mica
- niste fire de praz
- morcovi
- pasta dulce de ardei
Am curatat si oparit conopida separat, in apa cu sare.
Legumele (morcovul, prazul, ardeii) le-am tocat marunt si le-am pus la calit impreuna cu 3 linguri de ulei.
Cand s-au inmuiat, am adaugat si cartoful taiat cubulete mici si am pus apa cat sa acopere legumele si am lasat la fiert, la foc mic.
Cand mi-a venit un miros suav de legume fierte mi-am adus aminte :D sa mai pun si fasolea la fiert, impreuna cu toate cele
Le-am lasat iar la fiert si de data asta mi-am adus aminte la timp sa pun conopida si pasta de ardei :D
Dupa cca 10 min, am potrivit de sare, am pus niste verdeata si am stins focul. A iesit foarte buna aceasta combinatie! :D
Enjoy!

No comments: