Eu nu stiu de unde vine termenul de "facaluit" dar stiu ca se foloseste in familia mea si ca mama imi zicea (in gluma sau in serios, inca n-am aflat) ca la ea in familie, din mosi-stramosi, fasolea boabe se freca cu facaletul :)) de aici si fasolea facaluita.
Eu m-am emancipat si folosesc azi robotul :)) deci imi miroase a dezmostenire de la facaletul familiei :))
Pentru ca tot am facut fasole cu ciolan, am oprit si oleac' de boabe in ideea de a le "facalui" :D Dar pentru ca nu le pot face asa simple, am mai pus si:
- usturoi,
- ulei,
- praz,
- suc de rosii
- sare
Cum ziceam, sunt o emancipata :D asa ca am pus fasolea in robot, am aruncat in graba usturoiul, sarea si am turnat cam o cescuta de ulei (la asta cantitatea e intotdeauna variabila, dar mai bine mai adaugati ulei pe parcurs, decat sa puneti mult de la inceput) si le-am "robotit" :))
Pentru ca n-am avut multa fasole, am facut sosul intr-o craticioara. Imi ramasese o bucata de praz de la mancarea de fasole, asa ca am maruntit-o pe aia si am fiert-o in suc de rosii.
Am pus condimentele (cimbru si sare),
am mai lasat la foc mic sa se mai evapore din apa si iata ce-a iesit :D
Enjoy!
No comments:
Post a Comment