Tuesday, May 31, 2011

Chiftele de pui / Chicken Meatballs

Eu: -Am facut chiftele.
Voi: - Aşa şi?
Eu: - Păi ştiu că nu-i mare scofala, da' mi-a plăcut combinaţia. Vreţi s-o ştiţi?
Voi: - Bine, fie, da' să nu dureze mult.
Eu: - Mintenaş! Ia uitaţi ce minunăţii:

Avem nevoie de:

- carne de pui tocată
- dovlecel ras
- ouă
- mărar tocat 
- sare, piper şi un praf de zahăr
ulterior am pus şi 2 felii de pâine, înmuiată în apă, apoi stoarsă, pentru că maglavaisul era cam moale. 
Am amestecat toata ingredientele, până s-au omogenizat
Am tapetat o tava cu hârtie de copt si am format chiftelele (am făcut şi chifteluţe pentru Dodo-zilla)
Şi le-am dat la cuptor, pe treapta cea mai joasă; nu ştiu cât le-am lăsat acolo, dar ştiu că m-am uitat la ele şi cand mi-a plăcut cum s-au rumenit pe spate, le-am întors şi pe burtă, să se bronzeze uniform :D Oricum, fiind carne de pui se face relativ repede.


A fost greu? A fost lung? Păi vedeţi! Poate mă mai suportaţi şi data viitoare :D
Enjoy!

No comments: