Monday, June 27, 2011

Tagliatelle cu sos de branza / Tagliatelle with Cheese Sauce

M-am gandit sa incep sa experimentez pastele facute in casa, de manuta mea. Si am observat ca-mi place sa fac aluatul si mai ales sa ma descarc de energiile negative atunci cand il intind :D De data asta am facut niste tagliatelle si le-am combinat cu sos de branza si mazare iar concluzia a fost: "pace, bun"!





Ingrediente:

- faina (cam 300 gr)
- 30 gr unt
- 100 gr branza telemea
- 200 ml lapte
- ou
- mazare
- sare si piper dupa gust



Mod de preparare:

Intai facem tagliatellele. E mai simplu sa le faci cu aparatul, dar care mai e farmecul in a framanta si intinde aluatul? Asadar punem faina si in mijlocul ei oul si un praf de sare si incepem sa adunam faina peste ou si sa framantam usor.







Facem aluatul si il intindem intr-o foaie cat se poate se subtire.






Taiem tagliatellele in fasii groase de cativa milimetri si le punem la fiert in apa cu sare cca 3 min.





Intr-o cratita punem la topit untul, peste care adaugam 2 linguri de faina si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Punem laptele si lasam la fiert, la foc mic, cca 4 min, amestecand din cand in cand.






Adaugam branza si amestecam continuu pana cand aceasta se topeste. Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa sosul, amestecand pentru a nu se lipi. Punem sare (daca mai este cazul) si piper dupa gust.




Servim tagliatellele cu sosul de branza, mazare (eu am oparit-o in prealabil) si marar tocat.




Enjoy!

*Linking this to Monday Mania, Homemaker Monday,

4 comments:

Mom2my10 @ 11th Heaven said...

Your photos are amazing, especially the first one. My twins have been eating peas from the garden all day everyday and they loved looking at your pictures. This recipes looks delicious, too. Thank you for linking up to Homemaker Monday!

Roxana GreenGirl said...

wow, cuscra, ai facut paste from scratch.
foarte de primavara arata, mi-ai facut pofta de mazare proaspata

droopina said...

Mommy, thanks for the kind words. It's a real joy to know that I can make some kids happy. I know mine is when he's eating my food.

Thanks again and please drop by whenever you feel like it.

droopina said...

Da cuscra, from scratch :P

Se fac asa de usor ca cand o s-o pui pe Bubu la bucatarie sa-i dai un aluat de-asta sa se joace cu el; sa vezi tu micuta Picasso in actiune :))