Wednesday, June 1, 2011

Sos brun / Brown Gravy

Inca o reteta de la ziua lu' Dodo. De fapt n-am vrut sa arunc ce ramasese in tava dupa ce am facut friptura si pentru ca am vazut smecheria asta la Jamie (zic de el ca am vazut emisiunea inainte de masa festiva) mi-am propus s-o incerc. S-au batut turcii pe sos ca la Rovine :)) O sa va zic direct cum l-am facut, fara ingrediente, ca nu prea am de unde sa le pun :D




Mod de preparare:
Dupa ce am scos friptura din tava (vezi aici cum am facut-o), am pus-o pe foc, am presat cateii de usturoi sa iasa miezul din coaja, am pus faina si am amestecat bine sa nu lase cocoloase.





Am adaugat cam o cana de apa si am lasat sa fiarba pana a scazut si s-a ingrosat. Evident ca am amestecat intre timp, pentru ca sosul sa se ingroasa egal.



La sfarsit l-am strecurat si gata!



Enjoy!

No comments: