Wednesday, June 1, 2011

Ciorba de loboda / Orache soup

E primavara, asa ca piata abunda in verzituri care mie imi plac la maxim. Si observ ca si Dodo e destul de incantat de gustul lor, asa ca profit cat pot sa-l vitaminizez pe cale naturala.



Ingrediente:
- loboda
- cartofi
- telina radacina
- pastarnac
- morcovi
- praz
- ardei gras
- bors
- ulei
- sare
- patrunjel frunze
- dressing de ou cu smantana
Mod de preparare:
Se taie radacinoasele si prazul si se pun la fiert, impreuna cu 2 linguri de ulei.


Cand legumele se inmoaie, se pun cartofii si ardeiul taiate marunt. Se mai lasa la fiert inca 10 min, dupa care se adauga borsul si loboda.


Intre timp se face dressingul dintr-un ou batut cu un praf de sare, peste care se adauga o lingura de smantana si un polonic de zeama din ciorba.


Se toarna in ciorba, se potriveste de sare, se pune si verdeata si se mai lasa sa dea cateva clocote.


Enjoy!

No comments: