Desi pare o reteta foarte complicata si dificila, va asigur eu ca nu e. Am invatat sa fac maioneza de cand eram la mama fata :D si nu-mi aduc aminte sa fi dat gres cu ea. Trebuie doar putina rabdare ;)
Ingrediente:
- 1 galbenus de ou
- o lingura de mustar
- ulei de floarea soarelui
- zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Punem intr-un castron (daaa, stiu, s-a nimerit galben cu galben si pe galben :D) galbenusul si mustarul si incepem sa le frecam cu mixerul, la viteza cea mai mica, pana se formeaza o pasta.
Incepem sa adaugam ulei, cate un firicel si ridicam treptat viteza mixerului. Mare atentie ca in primele 5 minute (adica pana se leaga maioneza) sa invartiti in acelasi sens, pentru ca altfel se poate taia.
Dupa 5 minute
Dupa alte 5 min
Nota: Cand maioneza s-a legat, puteti sa puneti ulei mai mult, fara frica (a un galbenus de ou intra pana intr-o jumatate de litru de ulei). Adaugati si zeama de lamaie si gustati la sfarsit daca este suficient de acra pentru gustul vostru. Si nu, nu va avea gust de galbenus crud :P
O puteti servi cu ce vreti voi, chiar si cu lingura :))
Enjoy and have fun!
*You're all invited Tuesday at the Table! :D
No comments:
Post a Comment