V-am mai ramas datoare cu niste retete de la ziua lu' Dodo, asa ca incerc sa le aduc la zi, ca ma luati apoi de urechi :D
Am vazut salata asta pe Culinar si mi-a ramas gandul la ea; am zis s-o fac cu proxima ocazie gen masa festiva. Tipa a folosit, pentru gustul meu, si mai multa maioneza si mai multe ingrediente. Eu am exclus din start ciupercile prajite si am lasat maioneza doar la inceput si la sfarsit. Combinatia a fost excelenta si, dupa parerea mea, se pot incerca combinatii de n luate cate k :D , numai sa lasati totul la rece cel putin 2 ore, ca sa se imbine gusturile. Dar hai sa purcedem la treaba!
Ingrediente:
- maioneza clasica (aia light e prea fada si trebuie si ceva mai gras sa-i dea un gust mai bun; sau folositi maioneza de casa, ca doar v-am invatat s-o faceti :P)
- cartofi (cam 2 cartofi mari pentru doua salate)
- morcovi (la fel ca la cartofi)
- ton in ulei (eu nu l-am scurs, pentru ca n-am pus nici multa maioneza si uleiul a fost absorbit de cartof)
- oua fierte
- boabe de porumb sau seminte de floarea soarelui
- masline negre, fara samburi
- chipsuri
Mod de preparare:
Pe o farfurie adanca asezam asa:
- maioneza
- cartof ras
- ton in ulei
- morcov (fiert) ras
- ou fiert
- maioneza
Se orneaza cu boabe de porumb sau seminte de floarea soarelui, masline negre taiate pe din doua si chipsuri.
Enjoy!
* I'm linking this recipe to Monday Mania, Made from Scratch, Tempt My Tummy, What's on the Menu (Wednesday)
No comments:
Post a Comment