Ca bun creştin ar trebui să ţin postul Paştelui măcar miercurea şi vinerea. Dar pentur că nu pot, din multe motive pe care nu vreau să le înşir aici, mi-am propus ca măcar să mă abţin de la înjurat :D şi să fiu mai calmă (ei, asta e o chestiune relativă, da' măcar încerc :D Unde aţi văzut voi berbeci calmi? ). Chit că nu ţinem post, nu vreau să treacă perioada asta fără mâncare de post, cică pentru detoxifiere :)) Aşa că acum două seri, din lipsă de timp, am facut rapid nişte cartofi la cuptor, fără pic de carne, dar care au fost foarte apreciaţi. Iată cum:
Ingrediente:
- cartofi
- ulei (ei, aici e un curent de opinie dacă sau nu să foloseşti uleiul în post; cine nu ţine postul biblic, ca să zic aşa, poate să foloseasca ulei vegetal fără probleme)
- usturoi
- cimbru
- boia de ardei dulce
- sare, piper
Mod de preparare:
Cartofii se curaţă şi se taie ca pentru prăjit. Turnaţi peste ei cam 2-3 linguri de ulei (depinde cât de mulţi sunt)
Amestecaţi bine cartofii în aşa fel încât toţi să fie uleioşi.
Într-un castron amestecaţi condimentele şi turnaţi-le peste cartofi.
Amestecaţi bine până se omogenizează condimentele pe cartofi, apoi tăiaţi usturoiul si presăraţi-l peste cartofi.
Puneţi totul în cuptorul încins pentru maxim 30 de min, sau până se rumenesc cartofii. Puteţi să-i serviţi cu murături sau salată de varză acră.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment