Wednesday, June 1, 2011

Cartofi de post la cuptor / Fasting Roasted Potatoes

Ca bun creştin ar trebui să ţin postul Paştelui măcar miercurea şi vinerea. Dar pentur că nu pot, din multe motive pe care nu vreau să le înşir aici, mi-am propus ca măcar să mă abţin de la înjurat :D şi să fiu mai calmă (ei, asta e o chestiune relativă, da' măcar încerc :D Unde aţi văzut voi berbeci calmi? ). Chit că nu ţinem post, nu vreau să treacă perioada asta fără mâncare de post, cică pentru detoxifiere :)) Aşa că acum două seri, din lipsă de timp, am facut rapid nişte cartofi la cuptor, fără pic de carne, dar care au fost foarte apreciaţi. Iată cum:



Ingrediente:

- cartofi
- ulei (ei, aici e un curent de opinie dacă sau nu să foloseşti uleiul în post; cine nu ţine postul biblic, ca să zic aşa, poate să foloseasca ulei vegetal fără probleme)
- usturoi
- cimbru
- boia de ardei dulce
- sare, piper
Mod de preparare:
Cartofii se curaţă şi se taie ca pentru prăjit. Turnaţi peste ei cam 2-3 linguri de ulei (depinde cât de mulţi sunt)


Amestecaţi bine cartofii în aşa fel încât toţi să fie uleioşi.


Într-un castron amestecaţi condimentele şi turnaţi-le peste cartofi.


Amestecaţi bine până se omogenizează condimentele pe cartofi, apoi tăiaţi usturoiul si presăraţi-l peste cartofi.


Puneţi totul în cuptorul încins pentru maxim 30 de min, sau până se rumenesc cartofii. Puteţi să-i serviţi cu murături sau salată de varză acră.


Enjoy!

No comments: