Ce-mi place mancarea asta! Abia asteptam sa iasa cartofii sa ne delectam cu o mancarica de-asta proaspata. Nu se face deloc greu (ca pana la urma tot o tocanita e), dar e tare buna!
Ingrediente:
- cartofi noi
- carne (la mancarea asta parerea mea e ca merge carne mai slaba, asa ca am pus pui)
- ceapa
- pasta de rosii
- usturoi
- marar verde
- sare
Mod de preparare:
Curatam si spalam carnea si o punem la fiert. Intre timp curatam si cartofii (in mod normal eu ii spal bine cu un burete, dar pentru ca astia erau plini de coji riscam sa pescuiesc numai coji din mancare, asa ca i-am curatat).
*Nota: Poate stiti cum se curata cartofii noi, dar va zic cum fac eu : ii pun in apa rece cam jumatate de ora, apoi racai coaja cu varful unui cutit. Se curata foarte repede.
Acum inapoi la reteta: cand carnea este pe jumatate fiarta, punem ceapa si cartofii taiati si lasam sa fiarba, la foc mic, cca 25-30 min.
Adaugam usturoiul, pasta de rosii si mararul tocat si mai lasam sa dea cateva clocote (maxim 5 min). Potrivim de sare si gata!
Enjoy!
* Linking this to Everything But the Kitchen Sink, Thank Goodness it's Friday, I'm Loving It Friday, Food on Friday, Friday Potluck,
1 comment:
This dish sounds delicious, but trully, I would omit the dill and add fresh coriander or maybe fresh basil...
Post a Comment