Wednesday, June 1, 2011

Oua vopsite / Dyed eggs

Se apropie Pastele si fiindca in Joia Mare se vopsesc ouale, azi mi-am facut timp special pentru treaba asta. Ouale simple toata lumea stie sa le faca, insa in familia noastra s-a instituit o traditie (mai mult estetica) de a vopsi oua in frunza de ceapa. Procedeul nu e greu deloc, dar trebuie putina rabdare. O sa va explic, pas cu pas cum se procedeaza.Ingrediente:

- oua
- frunze de ceapa
- ata de cusut
- vopsea de oua

Cum se face:
Intai de toate spalam bine ouale cu apa rece, apoi le stergem cu servete absorbante. Invelim cate un ou in foi de ceapa, pe care trebuie sa le tinem bine cu degetele (dar nu cu putere, pentru ca o sa faceti o omleta in loc de oua fierte :D).Cu cealalta mana luam firul de ata si incepem sa infasuram pe ou, vertical, orizontal, diagonal, pana cand arata asa:
Intr-o cratita punem la fiert apa, 2-3 linguri de otet si vopsea de oua. Apoi punem ouale la fiert cam 10-12 min, sa fim siguri ca se fierb bine.Scoatem ouale, le lasam un pic sa se raceasca, scoatem coaja de ceapa si ungem cu putin ulei.
Have fun!
*You can also enjoy lots of great recipes on Friday Potluck, Everything but the Kitchen sink (no, not mine :D), Thank Goodness it's Friday!

No comments: