Am citit acum ceva vreme cum se face risotto si mi s-a parut interesant. Numai ca mi-a cam pierit cheful cand l-am facut prima data si m-a uitat Dumnezeu invartind in cratita. Risotto este, intr-adevar, foarte bun, dar iti trebuie ceva rabdare si timp sa-l faci, iar familia iti va fi recunoscatoare pentru "pilaful asta bun" si o sa te mai puna sa faci :D Din cate stiu eu risotto este foarte versatil si mie imi place sa-l incerc in fel si fel de variante; de data asta am ales legumele colorate, pentru ca stiu sigur ca asa mananca si Dodo, deci i-am zis simplu: risotto cu legume.
Ingrediente:
- 4-5 linguri de orez
- ceapa
- morcov
- dovlecel
- rosie
- supa de legume
- 2 linguri de ulei de masline
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Se pun la calit ceapa tocata, morcovul si dovlecelul ras, impreuna cu 2 linguri de ulei de masline si se lasa sa se inmoaie.
Se adauga orezul si rosia tocata (eu am oparit-o intai si i-am scos coaja) si se mai lasa pe foc inca putin, pana cand orezul devine sticlos.
Se adauga supa de legume treptat si se amesteca continuu, pana cand legumele si orezul absorb toata zeama. Se procedeaza asa pana cand orezul a fiert si si-a dublat volumul, adaugand treptat supa si amestecand.
*Nota: In loc de supa se poate pune si apa calduta.
La sfarsit se potriveste de sare, se inchide focul si se mai lasa acoperit cateva minute.
Enjoy!
*Linking this to What's on the Menu Wednesday, Frugal Food Thursday, It's a Keeper Thursday, Turning the Table Thursday, Full Plate Thursday
4 comments:
Fată, n-ai vreo reţetă cu rucola? În afară de tarta Mayei. Că am rucola pentru un pluton de armată şi-aş mai mânca şi altceva decât salată :D
Şi acum on topic: ce-mi place mie la tine e că faci ca totul să pară pis ăf cheic. Trăiască acest risotto pe care l-aş mânca direct din monitor! :D
I would love for you to link this and more up to my linky party that runs Friday evening through Sunday night. You can find the button for the party at http://www.bacontimewiththehungryhypo.blogspot.com/
Our last party, the first ever, had over 300 links so this week there will be a special give away just for linkers, hope to see you soon.
Come strut your stuff!
This is a beautiful presentation and a wonderful recipe. Your photo's are just awesome. I just want to stay on your site and gaze at the photo's.Thank you so much for sharing with Full Plate Thursday and hope to see you next week!
Miz Helen
Totally refreshing and delicious risotto! Such a perfect dish for summer. Thanks for sharing.
I'm hosting a cookbook giveaway (On A Stick) on my blog. Please stop by to enter if you're interested. Have a good weekend.
Amy
http://utry.it
Post a Comment