Wednesday, June 1, 2011

Snitel in aluat de bere / Schnitzel in beer dough

BDeaua e divina, ca m-a corupt si pe mine la aluatul asta :D E foarte misto si usor si daca mai ai si carne buna, iese excelent. Ultima data cand a facut snitele a pus in aluat si cascaval si cum ce face omul si maimuta, am incercat si eu cu oleaca de cas semi-afumat. Oaaaaa, ce-a putut sa iasa! :D



Ingrediente:
- carne pentru snitel (orice; eu am avut vita, mai ales ca vroiam sa va si arat cum se fragezeste)
- bicarbonat de sodiu
- bere
- oua
- faina alba
- cascaval ras (optional, dar ar fi pacat sa nu incercati si varianta asta)
- sare, piper
- ulei vegetal

Mod de preparare:
Intai de toate, sa va arat cum puteti sa frageziti carnea de vita, fara prea mari eforturi. Daca aveti bicarbonat de sodiu, presarati cateva lingurite (depinde si de cantitatea de carne) peste carne si lasati asa maxim 30 min. Spalati bine carnea si puteti s-o folositi fara probleme.



Varianta a doua, si cea mai utilizata, e sa bagati carnea direct in bere si s-o lasati acolo pana la preparare. Si oricum, un pahar de bere si pentru bucatar nu strica niciodata :D



Si acum sa trecem la snitele: batem carnea, o condimentam cu sare si piper (la combinatia asta nici nu mai trebuie altceva).



Si facem aluatul: batem oul (sau ouale, daca e carne mai multa), peste care adaugam faina si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.




Adaugam berea, cat sa se faca un aluat fluid, nu lichid.


Punem si cascavalul, amestecam, dupa care trecem carnea prin acest aluat si prajim pe ambele parti, la foc mediu.




Cam asta e marea filosofie!



Enjoy!
*Linking this to Tempt My Tummy Tuesday, Made From Scratch Tuesday,

No comments: