Saturday, June 4, 2011

Socata

Toata lumea stie ca in mai-iunie infloreste socul. Si ce poate fi mai gustos si sanatos decat un pahar cu socata rece si acidulata? Scoata asta nu necesita mari eforturi, insa rezultatele sunt, de cele mai multe ori, mai presus de asteptari.




Ingrediente:

- cam 7-8 flori de soc

- 7 gr drojdie uscata 

- 4 lamai

- cam 800 gr zahar 

- 5 litri de apa rece


Mod de preparare:

Intr-un borcan se pun: drojdia, zaharul, lamaile (eu le si storc inainte) si florile de soc.




Se toarna si apa, cat sa umple borcanul, se amesteca bine si se lasa la loc insorit de pe-o zi pe alta. A doua zi se mai amesteca o data si dupa cateva ore se poate scoate in sticle.
Atentie! Borcanul se acopera doar cu o farfurioara pentru ca altfel riscati sa confectionati o bomba artizanala :D



Poftiti la un pahar cu socata rece!



Enjoy!

6 comments:

Roxana | a trEATs affair said...

trimite-mi si mie macar 1 pahar. Vai, de cand n-am mai baut socata ....

Anonymous said...

This sounds yummy!!! Thanks for the mention on your blog list. I would love to read more recipes.
have a Great awesOme Day!!! Barbara,
http://spanishforkids-jbplbarbara.blogspot.com

arcadia said...

Azi m-am dat mare cu reţeta ta :D
Ce coincidenţă, să mă sune o amică să mă întrebe dacă am o reţetă de socată, la două zile după ce-ai postat-o tu! He, he, he!

droopina said...

Cuscra, pana ajunge paharul la tine se face praf si pulbere. Mai bine iti fac o runda cand ajungi in tara :P

droopina said...

Hola, Barbara! I've been following your blog for quite some time now and I must say I'm glad to see you here. I'm also teaching Spanish and I was looking for some methods for my kid (and other I'm tutoring) and that's how I got to your blog. Thanks for visiting me and please come back any time you like!

droopina said...

Mvaaaai, Cara, o sa ajung faimoasa pentru posteritate cu socata mea :)) Da' creste pipota-n mine cand stiu ca undeva acolo cineva face o reteta de-a mea :P