M-am gandit sa incep o colectie cu felurile de mujdeiuri, incercate de mine si mostenite din mosi-stramosi sau aflate de la altii. Stiu ca deja zambiti sarcastic, insa sunt convinsa ca sunt multe persoane care nu stiu sa faca un simplu mujdei de usturoi, ce sa mai punem la socoteala variatiuni pe aceeasi tema. Tocmai de aceea ma incapatanez sa fac un serial : "Mujdeiul contraataca" sau "Mujdeiul reloaded" sau botezati-l voi cum vreti :D Asadar episodul 1: varianta simpla a mujdeiului.
Ingrediente:
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei
- 1 lingurita de otet
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Se zdrobesc cateii de usturoi (eu folosesc presa de-aia speciala), se pune peste ei uleiul si sarea si se freaca bine pana se obtine o pasta cremoasa.
Asa arata la jumatatea...frecarii :))
Spre sfarsit se adauga si otetul si se mai amesteca un pic. Daca doriti, puteti sa-l diluati cu apa, da' parerea mea e ca e mai bun asa :D
Ideal cu niste cartofi noi, prajiti in ceaun :D
Enjoy!
*Linking this to It's a Keeper Thursday, Frugal Food Thursday, Full Plate Thursday,
7 comments:
Fix aşa l-am făcut chiar acum, pentru păstăi. Bun-bun! :D
daaaaaaaaa, foarte bun! mai ca-mi vine sa fac o blida si sa ung pe pita :D (ptiu ca am dat-o in rime; adica versuri, nu rame de-alea de ies in si dupa ploaie)
ce poate fi mai bun ca mujdeiul. reteta este clasica dar delicioasa
I practically giggled for joy when I found your blog through Miz Helen's linky.I always wanted a recipe for garlic sauce.thanks a lot for sharing.Would you like to know about Creole Spanish filipino food?hope you could come and visit me.I am your newest follower
intr-adevar, mujdeiul rulz! :D
multam pentru vizita, comentariu si sper sa mai treci pe aici, ca mai am idei :D
Hi Droopina,
Your photo tutorial is awesome! It is a beautiful sauce and I will enjoy it in many different recipes. Thanks for sharing with Full Plate Thursday and come back soon! I am your newest follower!
Hello Miz Helen!
Nice to have you here! I'll definitely come back to Full Plate Thursday and hope you'll enjoy some other recipes of mine.
Post a Comment