Chiar daca inca nu e sezonul ardeilor, am decis sa-mi fac pofta (mai mult a mea, baietii au mancat de nevoie :)) ) cu niste ardei umpluti. Dar pentru ca nu pot sa-mi fac de cap chiar asa cum vreau eu, m-am conformat si nevoilor Dodo-zillei si am umplut a(n)dreii cu pui si am ingrosat oleaca si sosul. Dar sa vedeti despre ce e vb:
Ingrediente:
- ardei gras (initial am avut 7, dar umplutura a ajuns pentru 6, asa ca unul l-am bagat in sos)
- carne tocata de pui (eu o toc acasa la robot, dar exista si de cumparat)
- orez
- ceapa verde
- morcovi
- rosie
- ou
- marar verde
- sare, piper si/sau alte condimente
Mod de preparare: / Directions:
Facem sosul din: morcov ras, ceapa si rosie tocate, pe care le calim putin in ulei, dupa care turnam apa cat sa le acopere si lasam la fiert, la foc mic, pana umplem ardeii.
Dupa ce curatam, ardeii si tocam carnea (daca o tocam noi), facem umplutura din: pui, orez (eu nu-l mai calesc, pentru ca e din ala care fierbe repede), marar, ou, sare si piper. Unii zic ca nu e cazul sa pui ou in carne tocata, dar pentru mai multa siguranta, eu mai pun cate un ou mic.
Umplem ardeii, facem o crestatura mica pe fundul lor, ca sa fiarba carnea mai repede si deasupra punem un "capac" din rosie.
Punem si ardeii la fiert, acoperim cu apa si lasam la fiert, la foc mic, cca 45 min (de obicei eu verific compozitia si ardeiul cu o scobitoare). Daca vreti puteti sa mai puneti marar tocat si in sos si nu uitati sa puneti sare dupa gust :P
Enjoy!
*Linking this to Monday Mania, Homemaker Monday,
6 comments:
"Unii" isi mencin ideea ca ies tari si ca nu e nevoie de nici o siguranta, dovezi doveditoare intalnind la toate retetele de ardei umpluti si sarmale.
Carnea la caldura se strange si nu pleaca nicaieri.
Unii pun ou numai la perisoare care is alta poveste :P
'tui peper belshii ma-sii :))
da mai, stiu. da' de gustibus... :P
nu te mai radea de pepper bellii mei ca ma raz si eu de-ai tai :D
fiind o mancare traditionala de craciun nu pot decat sa inserez refrenul:
"jingal bells, jingal bells..."
...Batman smells, Robin laid an egg ...
Aiule, ti-ai reparat mah gipiesu de ma gasisi si aici?
bre drupo, cautai netu asta in lung si-n lat luni de zile, creca pe gogul l-am estenuat, insa daca nu faceai ardei clopotei care sa sune, sa muara titirica daca te-aj fi gasit frodata :D
what a comfort dish. I love your recipe.
Post a Comment