Wednesday, March 27, 2013

Ciorba de bureti (pleurotus)

Adica de ciuperci pleurotus, pentru ca astea se gasesc proaspete in comert, in acest sezon. Ciorba asta de bureti este un hibrid intre ciorba falsa de burta si ciorba de bureti de post sau de dulce. Am gasit reteta intr-o carte dupa care ma ghidez de ceva vreme incoace si mi-a placut ideea de baza pe care apoi am modificat-o. Rezultatul a fost o super ciorba de bureti care poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia.





Ingrediente:
- ciuperci pleurotus (1 caserola)
- 1 ceapa
- 2-3 morcovi
- 1 telina potrivita
- optional puteti pune si praz
- 1 ceasca de orez
- verdeata
- zeama de la 1/2 de lamaie
Pentru cei care nu tin post:
- 1-2 oua
- smantana de gatit






Mod de preparare:
Punem ceapa si prazul la calit.



Punem si morcovul si telina date pe razatoare (pe razatoarea mica e perfect!) si le calim circa 2 minute.



Adaugam si ciupercile pleurotus, taiate julien si le mai lasam si pe ele un pic.



Turnam 1-2 litri de apa sau supa (de legume, pui) si lasam sa fiarba la foc mic, cca 20-25 de minute. Adaugam orezul si lasam la fiert inca 5-10 min.



Daca vreti sa dregeti ciorba, puneti zeama de lamaie si separat faceti dressingul din oua si smantana de gatit.
Condimentam cu sare, punem si verdeata, mai lasam sa dea 2-3 clocote si gata.




Si daca o vreti mai acra, puteti sa puneti otet simplu sau otet dintr-un borcan cu ardei iuti (daca scapa si cativa ardei iuti nu-i bai!). Mmmmmm-m!




Enjoy!

No comments: