Tuesday, December 20, 2011

Mamaliga in straturi / Polenta in layers

La noi in familie se mananca destul de multa mamaliga. O fi din cauza ca ne place, o fi din cauza ca moldovenii mananca mamaliga multa si din cauza asta le-am insuflat si alor mei gustul pentru lucruri simple?! Eu cred totusi ca e din cauza ca ne place :D Dar catodata mai simt si eu nevoia sa mai schimb cate ceva; macar ambalajul, sa iau ochii la fra... pardon, familiei :)) Asa ca de data asta am zis sa-i las in spagat pe doua scaune cu o mamaliga in straturi. Ma rog, e o denumire mai sofisticata a talmes-balemsului obisnuit.




Ingrediente:
- mamaliga;
- branza telemea;
- smantana (optional);
- carnati (trebuia sa testez productia de anul asta :D);
- oua



Mod de preparare:


Intai facem mamaliga. Cum? Simplu! Punem la fiert apa, cu sare si un pic de ulei (ca la paste, da!) si cand incepe sa bolboroseasca punem cate un pumn (unitatea mea de masura, da?) de malai si amestecam bine bine, cu telul, ca sa nu se formeze cocoloase. Mai lasam oleaca sa bolboroseasca si iar mai turnam cate un pumn de malai si amestecam si tot asa, pana facem mamaliga care ne place noua. A si sa nu uit! Sa puneti capac peste craticioara in care faceti mamaliga, nu de alta, da' poate va alegeti cu un tatuaj in forma de pestisor :D

- pasul 1



- pasul2



- pasul 3


Gata, am terminat mamaliga, acu' s-o "stratuim" :P Dam drumul la cuptor si pana se incalzeste ne facem de lucru cu un vas termorezistent, pe care il ungem cu unt



apoi punem un strat de mamaliga



niste felii de branza (sau puteti s-o radeti; nu, nu de pe suprafata pamantului :P cel putin nu in stadiul asta :D) si oleaca de smantana (nu-i musai, dar eu am pus)


apoi iar un strat de mamaliga si carnatii taiati felii (pe ai mei, de casa deci proaspeti, i-am pus un pic in tigaie inainte, sa se adune carnea)



si ultimul strat de mamaliga in care facem niste causuri, in care spargem oole(le)



si transbordam cu grija vasul de pe masa in cuptor si-l lasam acolo cam pana cand se fac ouale.



Fuse greu?



Enjoy!

Pies: si daca tot am pomenit de carnati, mi-am adus aminte ca am gasit ceva fain la Kaufland: carnati de pui, fara porcarii (zic ei). Sunt buni dar cam picanti, asa ca aveti grija daca vreti sa dati si copiilor.






Zi end!

1 comment:

baicsu said...

io treaba asta o ştiu cu titlu de "loce baloce", da cu mai multe straturi de mămăligă şi tot maglavaisu făcut în-trun vas (de) iena.