Monday, February 20, 2012

Pui cu masline si praz

Si uite asa imi vine cateodata sa fac o mancare cu mult sos in care sa inmoi multa mamaliga si dupa care sa nu mai vreau sa mananc altceva toata ziua. Si uite de-aia am facut si puiul asta cu masline (si praz) care mi-a potolit si pofta si foamea; unde mai pui ca mi-a adus aminte si de mancarurile cu masline pe care ni le facea mama in copilarie. Si uite cum ma iau cu vorba si trec de partea cea mai buna: reteta!





Ingrediente:
- pulpe de pui (sau piept, sau aripi, ce vreti voi)
- praz (pai e iarna, nu?)
- masline (200 gr cred ca ajung)
- ceapa (merge si una de gust)
- ardei rosu (asta e optional; daca il vreti bine, daca nu, nu. Sau puteti sa puneti un morcov ras)
- catei de usturoi
- bulion de rosii
- sare, piper, bla-bla (adica ulei, apa si ceva verdeata)



Mod de preparare:

Intai de toate punem carnea separat la fiert. Apoi punem la calit prazul, ceapa si ardeii, tocate marunt, pana cand se inmoaie.



Adaugam 1-2 linguri de bulion...



...o cana de apa si usturoiul tocat. Lasam sosul sa fiarba la foc mic, cam 15-20 min, dupa care adaugam maslinele.



Punem carnea deja fiarta (este de preferat sa aruncati apa in care a fiert carnea) in sos, apoi lasam sa se intrepatrunda gusturile inca 7-8 min. Condimentam cu sare si piper dupa gust si ceva verdeata.
Daca vreti sa faceti si o mamaliga nu va impiedica nimeni; daca nu, merge si un coltuc de paine inmuiat in sos :D



Enjoy!

*For Monday Mania, Homemaker Monday,

7 comments:

Top Cuisine avec Lavi said...

Arata foarte bine! Voi incerca si eu reteta curand!

droopina said...

Lavi, ma bucur sa te revad! Poti s-o incerci cu incredere, mai ales ca se potriveste acestui sezon :)

Anonymous said...

de ce arunci apa in care a fiert carnea????

PinayinTexas said...

Love the delicious look of this chicken dish! YUM!

droopina said...
This comment has been removed by the author.
droopina said...

Draga Anonymous (:D), eu arunc apa pentru a mai scapa de oarece toxine se gasesc in carne. Si-n plus nici colesterolul ala care pluteste in apa respectiva nu-mi prea surade. Trucul asta l-am invatat de la nutritionista mea si-l folosesc de fiecare data cand am o mancare cu carne fiarta (scuzati!). Multumesc pentru vizita si sper sa te mai vad pe aici, in forma originala ;)

droopina said...

Tina, thank you for your visit! Indeed, the chicken in this sauce is great and also kids love it! Hope to see you soon!