Sunday, February 5, 2012

Gogosele sarate

Nu stiu voi cum stati la capitolul reviste culinare, dar eu am o gramada. Deja imi fac griji ca nu mai stiu pe unde sa le pun. Si tot incerc sa sortez si sa triez din ele si imi este tot mai greu. Normal ca vreau sa fac si reteta aia si pe ailalta s.a.m.d. si niciodata nu reusesc sa le micsorez numarul. Ba daca mai vad cate o revista sau carte interesanta pe vreo taraba, o mai iau si pe aia, ca daca gasesc ceva interesant si acolo?! Cunoasteti sentimentul?
Ei bine, tot incercand eu sa mai triez din ele, am dat peste niste (muuulte) retete care mi-au facut cu ochiul. Reteta de gogosele sarate chiar mi-a ramas in minte si daca tot e urat afara, am hotarat ca am si timp de experimente si testari. Si cam asta a iesit:





Ingrediente:
- 300 telemea de vaci (eu am avut mixta, de oaie si vaca)
- 75 gr faina
- 2 oua
- 1 cana cu lapte
- 1 lingura cu unt
- sare
- ulei
- chimen (noua nu ne place, asa ca l-am inlocuit cu un pic de cimbru uscat)
*Nota: cantitatile sunt cele date in revista. Eu le-am pus cam ochiometric, dar le-am nimerit :D




Mod de preparare:

Punem laptele pe foc, cu un praf de sare. Cand se incalzeste bine punem bucatile de unt, pentru a se topi.



Dupa ce untul s-a topit punem faina (in ploaie) si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase, apoi stingem focul. O sa rezulte un fel de budinca.





Adaugam ouale



Branza (pe care eu am maruntit-o cu o furculita)



Si chimenul sau cimbrul, in cazul meu



Omogenizam amestecul. Punem ulei la incins si, cu ajutorul unei linguri, luam din compozitie si punem gogoselele la prajit.
*Nota: Aluatul o sa fie moale. Sfatul meu e sa nu presati aluatul in tigaie, ca gogosica sa ramana pufoasa.





Prajim pe ambele parti, scoatem pe servete absorbante si putem sa le servim cu iaurt sau lapte.



*Nota: Daca vreti sa le puneti la cuptor cred ca ar merge adaugata inca un pic de faina peste cele 75 de gr, pentru ca s-ar lăţi prea tare in tava.



Enjoy!

*For Monday Mania
What's on the Menu Wednesday,

2 comments:

Danutza said...

yummmi, astea-s 100% pe placul meu! Asa rumene sunt...of ce pofte am la ora asta:))

droopina said...

Danuta, noua ne-au placut. Si merg foarte bine si cand ai musafiri, pe langa un pahar de bere ;)