Wednesday, February 22, 2012

Musaca

Pai da, pentru ca la mine e inca iarna si zapada multa, asa ca se cere si musacaua in meniu. Am tot auzit (de-a lungul timpului) ca muscaua e un fel de mancare care se face greu, care necesita mult timp etc. Mie nu mi se pare si o sa va dovedesc ca am dreptate.




Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 kg carne tocata (de preferat amestec de porc si vita)
- suc de rosii
- sare, piper, marar (sau alta verdeata; merge chiar un pic de cimbru sau rozmarin), apa



Mod de preparare:

Intai ne ocupam de cartofi, pe care ii curatam de coaja si-i fierbem al dente (adica cat sa patrunda furculita in ei pana la jumatate). Ii lasam la racit si facem compozitia de carne din carnea tocata, sare, piper si marar.


Intr-o tava punem la baza 2-3 linguri de suc de rosii, amestecat cu putin ulei




Asezam primul strat de cartofi (taiati felii)



Punem carnea in strat uniform (mie imi place sa simt carnea asa ca nu fac musacaua decat cu un strat de carne si doua de cartofi). Peste carne punem iar cateva linguri de suc de rosii si ceva verdeata



Adaugam si ultimul strat de cartofi, suc de rosii, sare, piper si un pic de verdeata. Punem in tava cam 2 cani de apa si dam totul la cuptor (-ul deja incins) cca 45 min.



Cu vreo 5 minute inainte sa considerati musacaua facuta, puteti sa turnati deasupra 2 oua batute si mai lasati 5 - 7 min la cuptor, pana se face o crusta aurie.



Daca mai aveti rabdare, lasati musacaua la racit ca apoi sa o portionati usor. Daca nu, faceti ca mine si taiati-o calda si in bucati inegale :))




Enjoy!

*For Full Plate Thursday,

4 comments:

Paradis said...

Arata tare bine musaca ta!In weekend cred ca asa ceva o sa avem la cina :).xoxo

Miz Helen said...

This dish looks so delicious! Thank you so much for sharing with Full Plate Thursday. Hope you have a great week end and come back soon!
Miz Helen

droopina said...

Paradis, nu vii la raport cu musacaua ta? :D

droopina said...

Miz Helen, always a pleasure to see you here! I'll be there for sure, with always something new and delicious!