Thursday, February 23, 2012

Colaj din cutii de chibrituri

Am vrut demult sa incep o noua rubrica pe blog, adica sa va arat cu ce ne mai indeletnicim noi prin casa cand afara e urat, in afara de bucatareala. In general Dodo se tine dupa fusta mea (noroc ca nu port fusta! :D) pe oriunde ma duc in casa. Iar cand vine vorba de facut mancare sau stat prin bucatarie el e primul. Isi ia scaunelul, se urca pe el si face si el "tiaba" cu mine :D
Cand nu bucatarim facem tot felul de activitati care il absorb intr-atat incat nici nu respira. Ii place sa lipeasca, sa deseneze, sa-si faca de lucru. Si nici n-are nevoie de multe resurse, ci doar de multa imaginatie.
De exemplu ieri am inceput un colaj (pe care l-am terminat azi) din ce am gasit prin casa.
Ingrediente :))

- cutii goale de chibrituri
- servetel cu diferite desene (am avut niste servelete cu buline, carora le-am decupat bulinele)
- lipici
- stelute sau alte abtibilduri
- carioci si/sau creioane
- coli albe de hartieMod de preparare :D

Se da lipiciul copilului si i se pun si celelalte obiecte la indemana. I se explica copilului cum sa lipeasca cutiile de chibrituri, apoi bulinele si stelutele. Se lasa mana libera copilului sa-si exerseze talentul si imaginatia si se fac poze intre timp. Se poate sugera copilului sa coloreze cutiile lipite si altfel sa le dea un alt aspect. Se poate spune, de asemenea, copilului sa puna in cutii ce vrea el, drept pentru care se conformeaza :)) Se mai fac cateva poze de final si se posteaza pe blog :DEnjoy!


4 comments:

Andreea said...

Vai! De ce mi-am luat plita cu aprindere electrica?! Am sa cumpar chibrituri, numai pentru cutii ... cred ca noi vom face un tren!

droopina said...

Chiar te rog sa-ti faci stoc de chibrituri, s-o vezi apoi pe Cezara in actiune! :D

mirela said...

Mie imi place tricoul lui Dodo! :)

droopina said...

Si mie! Si culmea, si lu' ta-su :))