Wednesday, February 15, 2012

Paste cu crema de dovlecei

Tot invartindu-ma zilele trecute pe net dupa o idee sau reteta cu paste (altceva decat cele clasice), am dat peste pastele cu crema de dovlecei ale maestrului Varlan, pe site-ul Mixtopia. Ideea m-a atras de la bun inceput si, pentru ca aveam niste dovlecei rataciti prin frigider, am zis ca incercarea moarte n-are. Si vreau sa va zic ca si mofturosii mei au mancat tot si fara alte comentarii :D





Ingrediente:
- paste fainoase (de care vreti voi);
- dovlecei (eu am avut 2, 2 am pus);
- ceapa
- optional am pus si un catel de usturoi, bravo mie! :D
- ulei (cam 2 linguri)
- sare si piper




Mod de preparare:
Maestrul Varlan zice ca sa radem dovleceii si sa tocam ceapa. Eu am fost mai curajoasa si am dat si ceapa pe razatoare. In dreptul ferestrei, ca n-am vrut s-o plang pe soacra-mea :)) Apoi am pus ceapa la calit, in uleiul incins si am lasat pana s-a inmuiat.




Am pus dovleceii si usturoiul, date tot pe razatoare si le-am lasat la calit, la foc mic cam 10-15 min.


Mi-am pus lingura sa se mai uite din cand in cand la ele si cand am considerat ca s-au inmuiat destul, am pus in functiune obiectul cu care pasez cartofii. Mi s-a parut mai rapid. Si am facut terci compozitia din tigaie.






Evident ca am fiert separat pastele si dupa ce am facut crema, am turnat peste ea 1 polonic din apa in care au fiert pastele. Am mai lasat sa fiarba pana s-a omogenizat si ingrosat sosul si am pus pastele peste el, in tigaie. Nu stiu voua cum vi se pare treaba asta, da' mie imi place mai mult sa le amestec asa decat in farfurie.



Eu mi-am pus o portie cu ardei iute si marar, iar baietilor cu ceva cascaval ras.



Enjoy!

6 comments:

mirela said...

Interesant, mai ales ca am congelatorul plin de dovlecei! :)
Cred ca merge bine niste parmezan deasupra!

Danutza said...

Am facut si eu cu dovlecei, dar nu facuti pasta. In orice caz combinatia e super yum! :)

droopina said...

Mirela, sper ca ti-a placut combinatia. Noua da, de-aia am si pus reteta pe blog :)

droopina said...

Danuta, mie cel mai mult imi plac pastele cu salata de dovlecei (aia fripti pe gratar si inecati in usturoi si otet :D), dar nici varianta asta nu-i de lepadat.

mirela said...

Da, am facut pastele si mi-au placut foarte tare, am ramas surprinsa de cat de bune sunt( eu nu prea sunt fan dovlecei,). Se repeta, mai ales ca Buni tine postul si nu stiam ce mancare sa-i fac.

droopina said...

Cred ca amandoua am avut aceeasi surpriza placuta. Mai am pe lista cateva retete de-ale maestrului Varlan si deja am prins curaj sa le fac, asa ca stati tunati :))