Zilele trecute mi s-a facut pofta de-o ciorba de fasole boabe, dar din aia simpla, pe care o gasesti si pe la carciumile ieftine, facuta cu putine ingrediente, din economie. Bine, nu stiu daca la carciumi se foloseste borsul de casa (sau ma rog, la toate), dar pentru ca eu am o simpla bucatarie de apartament si mai mereu bors de casa, l-am folosit din belsug. Ce-a iesit chiar s-a apropiat de gustul de ciorba de fasole pe care-l mananci pe la locante.
Ingrediente:
- fasole boabe
- coaste afumate
- kaizer
- praz
- morcovi
- suc de rosii
- bors
- leustean (mergea mai bine niste tarhon, dar n-am avut, asa ca am pus leustean din belsug)
- sare, piper si un praf de cimbru uscat
Mod de preparare:
Fierbem fasolea in 2 ape, pe care le aruncam. Eu la prima fierbere adaug o lingurita de bicarbonat de sodiu cand incepe apa sa fiarba (pont de la prietena mea, Stella, pentru reducerea balonarilor :D). Dar atentie! Se face spuma multa si verde, asa ca daca folositi metoda, fiti pe faza si rapizi pentru a indeparta spuma, pentru ca altfel o culegeti de pe aragaz ;)
Punem la fiert prazul tocat marunt si morcovul dat pe razatoare si le lasam pana consideram ca s-au inmuiat destul. Separat fierbem coastele afumate si aruncam apa.
Adaugam fasolea fiarta si sucul de rosii, kaizerul taiat fasii subtiri, dupa care lasam la fiert, la foc mic, inca 10 min. Adaugam si coastele afumate, punem borsul, potrivim de sare si piper, punem cimbrul si leusteanul si mai lasam sa clocoteasca cca 5 min, tot la foc mic.
Enjoy!
* For Monday Mania,
10 comments:
O sa fac bors de fasole chiar maine, numa' ca fara carnita, eu ii adaug si fidea celui de post!
Brava, am inghitit in sec!
Mai mai, ce rapida ai fost! Eu nu poci pentru ca sa ma prezint fara carnita la carnivori, ca mai bine imi iau bocceluta si ma duc in lume =))
Stii, doar, ca-s cu ochii pe tine! :) ;) :*
Sigur ca-i mai bun cel cu afumatura, dar are si cel de post farmecul lui.
Evident! mia ales cand mananci de post si te gandesti ca ce buna ar fi fost si o afumatura =))
riauo! :)
yammy!cred ca a fost delicioasa :*
Miha, mai am :D Hai incoa cu sufertasul :D
Mai ai si pentru mine?Este borsul meu preferat.O seara buna.
N-ai sa crezi, dar azi am facut azi bors de fasole de doua feluri: cu si fara afumatura! :))
Dia, sper ca a ajuns ultima portie la tine :D Asta daca n-or fi mancat-o aia de la posta rapida pe drum :))
Mirelo, stiu ca am aparut cam tarziu, dar eram precisa ca ti-am bagat ispita in casa =))
Post a Comment