Wednesday, February 8, 2012

Briose cu crenvusti

Da, da, cum ati auzit! Am aflat si eu de curand ca briosele astea (ma rog, cu sau fara crenvusti) sunt foarte apreciate in USA. De vina este iar Dana, care imi tot da linkuri catre tot felul de retete traznite ca sa ma distrez cu Dodo in bucatarie. Deci din cauza (sau datorita :P) ei m-am jucat si eu un pic in bucatarie, dupa reteta de pe un blog de peste mari si tari si iata cam ce a iesit





Ingrediente:

- 250 gr faina (cernuta)
- 250 gr malai (cernut)
- 1 lingurita de praf de copt
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 1-2 linguri de unt
- 1,5 linguri de zahar
- 1/4 lingurita de sare




Mod de preparare:

Faina, malaiul, sare si praful de copt se amesteca pana se omogenizeaza.



Intr-un castron separat se bat ouale cu un praf de sare, se adauga laptele, untul si zaharul si se omogenizeaza.








Apoi se amesteca ingredientele uscate cu cele ude, pana se formeaza un aluat moale. Nu trebuie sa le amestecati foarte bine, pentru ca nu conteaza daca raman cocoloase.




Se ung formele de briose cu putin unt si se umplu cam 3/4 cu amestecul rezultat. Din compozitie mie mi-au rezultat fix 12 bucati.



Se pune cate o jumatate de crenvusti in fiecare dintre briose si se da la cuptorul incins la 200 gr C, pentru cca 15 min. Puteti sa le verificati cu o scobitoare pentru a vedea daca sunt facute.


Observatii personale: Eu as fi pus mai putin malai, iar cantitatea de zahar as fi redus-o, crescand-o un pic pe cea de sare. Dar deh, mie imi place mai mult sarat decat dulce. Asa cum au rezultat din reteta asta, se simte un gust dulceag; e chiar placut, dar as incerca si cu mai multa sare.
Crenvustii pot fi taiati si bucatele si introdusi in aluat, la fel ca bucatile intregi. Castigul ar fi ca poti sa gasesti crenvusti in toata briosa si nu numai la mijloc. De meritat insa merita facute ;)





Enjoy!

*For This Chick Cooks,

2 comments:

Emily said...

le adorrrrrr :) sunt excelente la micul dejun! Pupicei

droopina said...

Dap, sunt foarte faine! Mersi pentru vizita si spre sa te mai vad pe aici!