Tot o reteta de post este si aceasta tocanita de cartofi si ciuperci, care se poate adapta usor si pentru cei care mananca de dulce. Si la fel de bine se poate face ori tocanita de cartofi, ori de ciuperci, principiul fiind acelasi.
Ingrediente:
- cartofi
- ciuperci (de data asta am avut pleurotus)
- morcov
- praz sau ceapa (dar daca tot a inceput sezonul prazului, de ce sa nu profitam?)
- marar
- suc de rosii
- usturoi
Mod de preparare:
Se pun la calit prazul taiat rondele, morcovul taiat cuburi mici. Puteti si invers, da' mi-e ca n-o sa va iasa smecheria la praz :P
Se toaca marunt si ciupercile (sfatul meu e sa le spalati bine si sa nu aruncati nimic din ele, pentru ca e pacat) si se pun la calit, pana se inmoaie un pic.
Se adauga sucul de rosii (puteti sa puneti o lingura, puteti sa puneti o cana; eu prefer cana :D), 1-2 cani de apa si se lasa la fiert, la foc mic, pana curatati si taiati cartofii.
Se pun cartofii si usturoiul tocat marunt si se mai lasa la foc mic maxim 20 de min.
Se sareaza dupa gust, se pune si verdeata tocata si cam gata. Mare filosofie!
Enjoy!
No comments:
Post a Comment