Friday, November 18, 2011

Mazare facaluita (de post)/Mashed Peas

Daca tot a inceput postul Craciunului, toata lumea cauta cu frenezie retete pentru post. Asa ca o sa incerc sa va mai pun cate o idee, sa aveti de unde va inspira. Azi am venit cu o idee de mazare facaluita, care se poate face atat cu mazare verde (congelata pe vremea asta), cat si cu mazare uscata, de care am folosit eu.



Ingrediente:
400-500 gr mazare galbena uscata
1 lingurita mustar
1 lingurita hrean ras
8-10 catei de usturoi
150-200 ml ulei
sare, piper




Mod de preparare:

Mazarea se lasa la umflat peste noapte. Se pune la fiert, in apa cu un praf de sare, apoi se scurge bine.In robotul de bucatarie (metoda cea mai rapida) se pun mazarea, usturoiul, hreanul, mustarul, uleiul si sare si piper dupa gust. Se amesteca bine toate pana se obtine o pasta omogena si se mai condimenteaza daca este cazul. 

 Enjoy!

 

No comments: