Thursday, July 12, 2012

Inghetata cu zmeura

Este atat de cald afara incat mi-e frica sa ma incumet sa deschid aragazul, fie si pentru o cafea (asa-mi trebuie daca n-am filtru :P). Dar tot pentru ca este vara vreau sa mananc cat mai multa inghetata. Bucuria mea ca am gasit in "Libertatea pentru femei" (parca) o reteta de inghetata care nu necesita foc. Iupiiiiii! Si merge facuta cu orice fructe vreti voi. Eu am vrut inghetata cu zmeura asa ca asta am facut ;)





Ingrediente:
- 500 gr zmeura (sau fructe de sezon)
-  400 gr iaurt (de preferat cat mai gras)
- 3 - 4 linguri de miere (pentru fructele mai acrisoare puteti sa puneti mai multe linguri de miere)


Mod de preparare:

Fructele se curata sau se curata si se spala.
Si acum avem doua variante: ori le punem pe toate in blender si le amestecam pana iese o pasta, ori, daca avem fructe gen zmeura, mure, fragute si ne place sa simtim si fructele in inghetata, le putem pisa cu furculita,



dupa care adaugam iaurtul si mierea si amestecam pana la omogenizare.





Punem compozitia intr-un vas largut, pe care-l bagam la congelator. Ei, de aici incepe munca cea mai grea, pentru ca trebuie sa amestecam inghetata cam la fiecare 30 de minute (timp de vreo 3 ore), pentru a sparge acele de gheata formate si pentru a avea o inghetata cremoasa.



Enjoy!

*For Full Plate Thursday, It's a Keeper Thursday.

2 comments:

Miz Helen said...

Just a beautiful dessert, we would just love it! Hope you have a fantastic week and thank you so much for sharing with Full Plate Thursday.
Come Back Soon!
Miz Helen

arcadia said...

Bre, veni iarna, bagă și tu o rețetă de ceai cald, ceva, că mă luă cu răcori de la înghețata ta :))