Friday, April 13, 2012

Nebunie de meniu

Nu stiu cum se face ca de fiecare data cand imi propun ceva, tot programul mi se da peste cap si mereu (dar mereu!!!) trebuie sa ma repliez si sa ma mulez dupa noul program. Anul asta am fost sabotata la maxim (inclusiv de baietii mei) asa ca ma vad iar in imposibilitatea de a-mi respecta programul propus la inceputul saptamanii.


Deci de azi sunt in trepidatii, pentru ca anul asta sarbatorile pascale vor fi dintre cele mai aglomerate. Hai ca Pastele in sine nu e o problema, mai ales ca noi am fost invatati cu dictonul "Pastele fudulul si Craciunul satulul". Deci cu niste laptuci am rezolvat problema. Dar ce ne facem ca a doua zi de Paste, cineva (nu spui cine, persoana importanta) implineste frumoasa varsta de 3 ani :D Si o sa avem tot familionul la masa. Acum sa va zic si voua un secret: i-am invatat prost. Pe toti! Toti se asteapta de la mine la meniuri mega-extra-supercalifragilistice si, evident, de fiecare data altfel. Dar pentru ca vorba lunga saracia omului, o sa va las aici (in lipsa mea) niste retete care sper sa va foloseasca pentru aceste sarbatori, precum si o avanpremiera a meniului pentru 16 martie :P (cu meniul propriu-zis o sa vin abia pe marti incolo pentru ca trebuie sa ma intelegeti si pe mine ca n-am decat 2 maini si multi sabotori :)) )

Meniul pentru ziua de Paste va fi simplut, dar bun:
Oua vopsite
Drob de pui (anul asta il fac in prapure)
Ciorba din tacamuri de curcan, in care voi arunca si niste perisoare de pui
Friptura (porc si pui in principiu)
Cozonac si pasca (la astea n-am retete pentru ca nu m-am invrednicit sa ma duc la mama la 5 dimineata sa fac poze pas cu pas iar eu nu stiu sa le fac, asa ca altadata)
Laptuci (adica salate verzi, neverzi, crude, cu rosii, ridichi, castraveti, mere, leustean)


Ei, acum e acum: meniu pentru 16 (Doamne ajuta sa-mi iasa toate asa cum le vreau eu!)
Aperitive:
lalele din rosii umplute cu branza
sandvis-uri din castraveti cu branza si somon afumat
tarta de spanac
foccacia (imi cam tremura chilotii la dracia asta)
+ ca o sa mai fie drob, vor mai fi oo, asa ca eu zic ca e destul

Felul principal:
friptura (aveam zece mii de idei in cap, dar am ramas tot la clasica friptura, pentru ca, asa cum ziceam mai sus, socoteala de acasa cu a' din targ nu prea s-au pupat anul asta)
garnitura din mazare si fasole verde, sos de smantana si bacon
cine vrea laptuci bine, cine nu, nu

Desert:
Tort(ura) cu blat de pandispan si crema de mascarpone cu frisca si niste ananas (am uitat ca noaptea sa iau fructe de padure!)
Cuchiz in forma de cifra 3, ornate si care vor trona frumos pe farfuriile fiecaruia.

Ajuge? Eu zic ca da si-mi (auto)urez spor la treaba :))
Iar pe voi va pup si va tin pumnii sa va iasa toate asa cum le doriti. Si sarbatorile sa va prinda cu zambete, bucurii si liniste alaturi de cei dragi!

Semnat,
Droopina (care se vrea) Gospodina :P


6 comments:

Mihaela D. said...

Spor la tb Droop!Ai nevoie!Pupici si Paste fericit alaturi de cei dragi!

Andreea said...

Spor la treaba!
Si mie, ca si noi intindem masa mare pe 16, dar pentru 35 nu pentru 3. :))
Sarbatori cu bine, liniste in suflet si-n camin!
Te pup!

Andreea said...

P.S. Cum faci focaccia, ca ma bate un gand ?

droopina said...

Multumesc Miha! Sarbatori fericite si linistite, alaturi de cei dragi ai tai!

droopina said...

Andreea, sper ca 35 de ani nu invitati :P
Reteta pentru foccacia am gasit-o pe un blog italian si are, pe langa faina, drojdie, ulei de masline si sare si niste bere si iaurt in compozitie. Nu mai stiu acum cantitatile exacte, dar o sa vin si cu reteta, dupa Paste.
Sarbatori linistite si pline de bucurii tie si celor dragi ai tai!

DiaMar bucataria galbena said...

Sarbatori luminate!