Thursday, March 15, 2012

Tochitura moldoveneasca

Afara e urat si frig, asa ca m-am gandit sa va fac o bucurie: sa va aduc o tochitura moldoveneasca, ca la mama acasa. Si apropo de "mama acasa", reteta asta de tochitura e cu dedicatie speciala, pentru draga (de) Laura, care ma baraie la cap de vreo doi ani sa-i zic si ei cum fac eu tochitura. Deci Laura, iata cum:



Ingrediente:
- pulpa sau ceafa de porc
- ficat de porc
- carnati proaspeti, de casa
- usturoi
- 2 linguri de untura



Mod de preparare:

Taiem carnea in cubulete si o punem la prajit in doua linguri de untura, in ceaunul incins. Lasam carnea sa se patrunda bine si sa-si lase sucurile in ceaun. Punem la facut si ficatul taiat bucatele si lasam la facut, la foc mic, cam 15-20 min.





Dupa 20 min adaugam usturoiul si carnatii si le lasam sa-si faca treaba, tot la foc mic, cam 10 min. Nu punem nici sare nici piper, pentru ca au carnatii destule condimente.





Facem o mamaliguta pripita si un ou ochi romanesc (adica fiert in apa cu otet), mai scoatem si o muraturica si nu mai ramane decat sa va urez "Pofta buna!"



Enjoy!

*For Full Plate Thursday,

2 comments:

lauralaurentiu said...

Biiine, na, acuma ca am vazut, te rog sa-mi pregatesti o dinasta mare cand vin la tine data aviatoare. Mamaliga la dublu, ca aia mai mere si cu branza si smantana, la desert :P. Multzam din strafundurile iemotzionatei mele inimioare de dedicatziune.

Miz Helen said...

This is a very interesting meat dish that I would really like to try. Hope you are having a great week end and thank you so much for sharing with Full Plate Thursday.
Happy St. Patrick's Day!
Miz Helen