Mancare uscata, mancare uscata, dar de multe ori se mai simte nevoia si de cate o zeama lunga (sa ne-ajunga :P). La noi ciorba sau supa nu lipseste de la masa si incerc sa le diversific ca sa nu ne plictisim. A se observa ca la noi plictiseala este cuvantul de baza in bucatarie, da? gata, ca iar o iau pe ragalii (m-a cam derutat ora asta de vara!), asa ca mai bine va pun reteta ca sa aveti de unde va inspira.
Ingrediente:
- carne de vitel (rasol sau chiar pulpa)
- praz sau ceapa (prazul inca se mai gaseste pe piata, deci puteti sa-l folositi)
- fasole verde
- ardei gras
- cartofi
- telina
- bors
- sare
- ou pentru zdrente (optional)
- suc de rosii (optional)
- leustean
Mod de preparare:
Punem la fiert legumele taiate (adica prazul, telina, cartofii, ardeiul si fasolea). Separat fierbem carnea si aruncam apa (v-am mai zis ca eu asa procedez, pentru a mai elimina din toxine).
Adaugam carnea fiarta, optional sucul de rosii si borsul si lasam sa fiarba la foc mic cca 10 min. Separat batem oul si il turnam in fir subtire in oala cu ciorba, adaugam sare dupa gust si leustean tocat. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si inchidem focul.
Enjoy!
2 comments:
Buna supa si mereu binevenita.
Dada. Mie dintre toate ciorbele cu carnuri, asta de vita imi place cel mai mult.
Post a Comment