Tuesday, March 13, 2012

Cotlete cu sos de marar

Am primit zilele trecute comanda de "ceva cu carne de porc" ca sa mai schimbam meniul. Ma duc la macelarie cu gandul sa iau niste pulpa de porc pentru snitele, mai ales ca nu mai mancasem de multa vreme. Numai ca mie intotdeauna mi se schimba planurile de indata ce intru pe usa macelariei si ma postez in fata galantarului. Pai cu atatea frumuseti de carnuri cred si eu! Pana la urma m-am decis asupra unor cotlete, pentru ca deja le vedeam mustind intr-un sos...de marar. Zis si facut!




Ingrediente:
- 5-6 felii de cotlete de porc, fara os
- smantana pentru gatit
- vin alb
- unt
- marar
- sare, piper




Mod de preparare:
Condimentam cotletele cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem o lingura de unt si punem cotletele la rumenit pe ambele parti, pentru cca 3 min (pe fiecare parte).





Scoatem carnea si o lasam intr-un vas acoperit. In sosul lasat de carne punem smantana pentru gatit si o ceasca de vin alb si lasam sa fiarba la foc mic cca 15-17 min.



Cand s-a evaporat alcoolul din sos si acesta s-a ingrosat (nu uitam sa amestecam in sos, da?) punem inapoi carnea, adaugam mararul tocat, sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote la foc mic.



Combinatia s-a aprobat pozitiv (:D) si s-a trecut pe lista de preferate.



Enjoy!

No comments: