De fapt sunt paste Lumaconi, umplute, o alta pasare rara prin partile astea. Asa ca atunci cand le-am gasit in magazin, le-am luat si mi-am propus sa le dramuiesc cu grija. Prima data am vrut sa le fac umplute; pentru a doua tura inca nu m-am hotarat. Dar cosuletele astea umplute au avut mare succes, asa ca vi le recomand cu drag.
Ingrediente:
- lumaconi (in vasul meu au intrat cam 35 de buc)
- carne tocata (de vita sau chiar amestec de vita si porc)
- 1 ou
- cimbru
- sare si piper
- o cana de lapte
- 3-4 linguri de smantana
- unt
- telemea sau cascaval
Mod de preparare:
Intai facem amestecul de carne din: carne, ou, cimbru sare si piper. Ungem forma cu unt si ne apucam sa umplem pastele, dupa care le asezam ca pe soldatei pe patul ala de unt.
Facem sosul din smantana, amestecata cu lapte si o jumatate de lingurita de sare, dupa care il turnam peste paste. Daca vreti, puteti sa faceti si un sos bechamel (cel cu faina); eu am vrut sa evit faina, pentru ca niste pitici mici pe creieri :D
Dam vasul la cuptor pentru cca 45 de min (ei, le mai verificam intre timp!), la 180 grade C.
Cand consideram ca sunt aproape gata, scoatem vazul, radem branza (sau cascavalul) si le mai lasam 5 min la cuptor.
Si cam atat! Pofta sa aveti, ca nu va mai trebuie altceva :D Ah, ba da, o furculita :))
Enjoy!
2 comments:
yammy!am mancat mai tot felul de paste,dar forma asta n-am vazut-o pana acum.O caut(daca o fi si in Ro) si daca gasesc,se executa:)!Pup!
Draga mea, astea sunt de urmarit pe la Auchan. Eu acolo le-am gasit, impreuna cu multe alte paste "delicatese". Problema e ca nu aduc mereu si niciodata nu stii cand le nimeresti. Dar si cand le nimeresti...faci stocuri ca mine :))
Post a Comment