Tuesday, March 20, 2012

Rulouri de pui

Stiti ca v-am tot zis eu ca am doi carnivori in casa si ei nu concep nicio masa fara carne (stiti vorba aia, nicio masa fara peste :D). Deci oricat as incerca eu sa-i pacalesc, sa-i aburesc si sa-i alte -esc, nu-mi prea iese (dati si voi idei cum as putea sa-i mai -esc). Asa s-a intamplat si cu chiftelele de linte. Sotul m-a intrebat daca nu cumva am uitat carnea :)) Zic nu, carnea e in rulourile de pui. Pentru ca da, alaturi de pufosele chiftele le-am facut si niste rulouri simple de pui, din pulpe dezosate. Ia, ca va zic acum cum :D






Ingrediente:
- pulpe dezosate de pui (eu asta am avut, dar nu-i musai; merg facute si cu piept de pui)
- cateva felii subtiri de salam
- unt
- o dusca de vin
- pasta de rosii
- sare, piper, usturoi, cimbru, oregano




Mod de preparare:

Intai curatam carnea, o spalam si o stergem cu servete absorbante. Apoi o condimentam cu sare si piper (daca vreti puteti sa bateti un pic carnea cu ciocanul de snitele), asezam pe ea feliile de salam, le rulam si le prindem cu scobitori.



Punem untul la topit in tigaie si punem rulourile la prajit, pe ambele parti. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie si le mai lasam sa se raceasca cat sa putem scoate scobitorile.



In untul in care s-au prajit rulourile adaugam un paharel de vin, pasta de rosii, usturoiul tocat si o cana de apa si lasam sa fiarba la foc mic, cca 10-12 min.



Adaugam cimbrul, oregano si rulourile de pui si mai lasam sa fiarba totul inca 6-7 min. Potrivim de sare si piper si servim.



Enjoy!

4 comments:

Mihaela D. said...

Ce bine arata!Cred ca si carnivorii mei ar fi incantati de aceasta reteta:)

Danutza said...

Asa e si al meu, sa nu cumva sa-i dau ceva 'vegetarian' :))
Dar sa stii ca nici eu n-as refuza niste rulouri de la tine, arata intr-un mare fel :)) Inghit in sec deja:)
Te pup!

Dana Adeana said...

Cu ce garnitura merge? :D

droopina said...

Ruloruile mi se par cea mai tare chestie inventata :D Se fac usor, poti sa bagi ce vrei in ele si-n plus merge sa le mananci asa sau faci un sote de legume, un risotto, un sos alb, orice (Dana, asta e pentru tine :D)