Pe 9 martie, in fiecare an, se sarbatoresc cei 40 de mucenici. In functie de zona tarii, mucenicii se fac copti (asa cum v-am aratat deja de anul trecut) sau fierti. Eu nu ma dau in vant dupa cei fierti, insa Drupinul da. Si pentru ca in fiecare an avem aceeasi discutie si el vrea fiertura, de vreo 3 ani cumpar "optuleti" din comert si-i fac omului pe plac.
Ingrediente:
- 200 gr mucenici (ori cumparati de-a gata din comert, ori facuti din aluat, dupa aceasta reteta)
- 2-3 linguri de zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1/2 pliculet de scortisoara macinata (sau 1 lingurita)
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- nuca macinata
- coaja rasa de lamaie si portocala
Mod de preparare:
Se pun la fiert zaharul, zaharul vanilat, esentele, scortisoara si coaja rasa de lamaie si portocala, in 3-4 cani de apa.
Cand incep sa clocoteasca punem nuca si mai lasam la fiert cam 5 min.
Adaugam mucenicii si lasam sa fiarba la foc mica inca 5-6 min. Mai indulcim zeama daca este cazul si servim.
Enjoy!
2 comments:
Foarti faini, hai! Brava!
arata super,de gust nu mai vb:)pupici!
Post a Comment