Monday, March 12, 2012

Dovlecei umpluti pe pat de orez

Ce-mi place iarna ca nu mai trebuie sa astepti sezonul legumelor si fructelor ca sa te bucuri de ele. Chit ca sunt din import eu ma bucur ca macar le gasesc si astfel nu ne privam de vitamine in lunile reci. Mie, de exemplu, imi plac foarte mult dovleceii: cruzi, fripti, prajiti, fierti, oricum ar fi chiar imi plac. Si acum daca tot se gasesc pe piata de ce sa nu profitam? Asa ca mi s-a pus pata pe niste dovlecei umpluti, dar cum nu aveam mult timp la dispozitie i-am simplificat la maxim. Iata cum:






Ingrediente:
- 3-4 dovlecei
- carne tocata amestec vita si porc (eu am fentat sistemul, in sensul ca am avut la congelator niste amestec pentru sarmale, adica condimentat, aranjat tot). Pentru amestecul de carne va mai trebuie o mana de orez, sare, piper, cimbru, boia si mai stiu eu ce alte condimente vreti sa puneti.
- marar
- o ceasca de ulei
- o cana de orez (separat de cel pentru amestecul de carne)
- pasta de rosii
- sare, piper, apa




Mod de preparare:

Intai de toate facem amestecul de carne (daca nu-l avem deja :P) si spalam, taiem si scobim dovleceii. Apoi ii umplem. Nu folosim miezul, dar nici nu-l aruncam. Eu l-am congelat pentru a-l folosi la alte mancaruri.



Intr-un vas termorezistent punem 2 linguri de ulei si 2-3 linguri de pasta de rosii. Punem orezul, adaugam inca 2 linguri de pasta de rosii si condimentam cu sare, piper si cimbru (am pus eu, dar nu-i musai). Apoi asezam dovleceii umpluti pe acel pat de orez.



Peste dovlecei punem cam 2 linguri de pasta de rosii, turnam apa pana la buza vasului, condimentam cu sare si piper, punem mararul tocat si dam la cuptor cca 45 de min, la 180 de grade C. Eu le-am pus folie de aluminiu in cap cam 20 de min, cat sa se inmoaie dovleceii de la abur.



Sunt sigura ca va vor placea si dovleceii, insa batalia mare va fi pe orezul din vas ;)






Enjoy!

*For Monday Mania,




1 comment:

DiaMar bucataria galbena said...

Imi plac mult dovleceii.Numai bine.