Friday, March 16, 2012

Chiftelute de linte (de post)

Suntem iar in perioada de post si, chiar daca noi nu tinem postul (cu doi carnivori in casa, este aproape de imposibil), ne mai amagim cu cate ceva pentru aceasta perioada. Si cum ne place si lintea, m-am gandit sa fac niste chiftele de linte, pentru ca merg si garnitura la ceva carne, sau chiar se pot marina, intr-un sos simplu de rosii. Singurul inconvenient la aceste chiftele de linte este timpul de preparare, insa rezultatul depaseste asteptarile :P




Ingrediente:
- 200 gr de linte
- 1 cartof mare
- 1 morcov
- 1 felie de paine
- 3-4 catei de usturoi
- 100 gr faina + seminte de susan si/sau mac
- sare si piper



Mod de preparare:
Intai de toate punem lintea in apa, sa se umfle, dupa ce am curatat-o si spalat-o, pentru circa 2 ore.
Dupa ce lintea si-a dublat volumul, o punem la fiert in apa, pana se fierbe bine, deci cam 20 de min, la foc potrivit. In acelasi timp fierbm separat cartoful si morcovul, apoi le lasam pe toate la racit. Felia de paine o punem ma inmuiat in apa rece.
Pasam cu furculita lintea si cartoful (puteti sa le puneti si la robot, dar mie legumele nu-mi plac chiar pasta), radem morcovul si usturoiul, paine stoarsa, sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu semintele de mac si susan si amestecam pana obtinem o pasta groasa. Incingem uleiul intr-o tigaie si formam chiftelele cu ajutorul a doua linguri, apoi le punem la prajit pe ambele parti.



Si, dupa cum ziceam si mai sus, sunt bune simple (cu salata de muraturi alaturi), ca garnitura, sau marinate, in sos de rosii. Oricum tot bune si pufoase sunt ;)





Enjoy!