Thursday, January 26, 2012

Ciorba cu trei ingrediente

Si totusi ar fi cazul sa mai pun si cate o reteta :D
Vi s-a intamplat si voua sa ramaneti fara ingrediente pentru o ciorba sau mancare elaborata? Si sa mai fie si urat afara si sa nu va arda de iesit? Mie da, dar nu de data asta :)) Insa o sa va arat ca se poate face o ciorba si din 3 ingrediente. Si iese cam asa:




Ingrediente:
- cartofi
- morcovi
- praz
Adaosuri:
- pasta de rosii sau bulion
- bors
- ou batut (daca vreti zdrente, daca nu, nu)
- verdeata (leustean de la congelator, evident)
- sare, ulei



Mod de preparare:

Prazul si morcovii se calesc in 2-3 linguri de ulei si cand va fac cu ochiul, adica sclipesc, se face in asa fel incat sa se adauge apa cam pana pe la jumatatea oalei si se lasa la fiert fo' jumatate de ora (ochiometric va mai uitati si voi cand se cam fierb alea din oala)



Se adauga cartofii, pasta de tomate si se mai adauga oleaca de apa daca e necesar. Daca nu, nu, pentru ca oricum o sa completati cu bors.



Spre sfarsit se pune borsul (unii il pun fiert; mie imi place sa-l pun crud, pentru ca am senzatia ca-i da un alt gust), sare. Dintr-un ou se fac zdrentele (se bate oul cu putina sare si se toarna in fir subtire in ciorba care clocoteste), se pune si leusteanul si gata.




Enjoy!

2 comments:

Danutza said...

Asa fac si eu ciorba de praz si tare ne mai place:)):)) Suntem mari mancatori de praz:)

droopina said...

Tare buna e ciorba de praz iarna! Si noi tot in praz avem nadejdea, chit ca nu suntem olteni :))