Pentru că tot este weekend şi s-a mai încălzit afară, m-am gândit că nu prea mai aveţi chef de gătit, dar trebuie să puneţi şi ceva pe masă. Şi pentru că ciorbele sunt nelipsite din meniul nostru, cel puţin, vă propun o ciorbă de spanac, cu spanac proaspăt, cu sau fără carne. Ciorba se spanac se face foarte uşor şi nici nu necesită multă bibileală.
Ingrediente:
- carne de pui / curcan (pentru varianta carnivoră; eu am avut pulpe superioare de aripi de curcan)
- 300 - 400 gr spanac proaspăt (merge şi cel congelat, dar pe piaţă se găseşte proaspăt şi este păcat să nu-l folosiţi)
- 1 ceapă potrivită
- 2 morcovi
- 100 - 150 gr orez
- 2 cartofi
- opţional: 1/2 rădăcină de ţelină şi 1 păstârnac micuţ (pentru gust)
- 1 ou
- 2 - 3 linguri de smântână
- verdeaţă (leuştean, pătrunjel)
- 1/2 litru de borş
- sare după gust
Mod de preparare:
Dacă aveţi carne, spălaţi bucăţile şi le puneţi la fiert, luând spuma din când în când.
Dacă nu, tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi le puneţi la călit împreună cu 2-3 linguri de ulei. Pueţi apă cât să le acopere, adăugaţi şi ţelina şi păstârnacul întregi şi lăsaţi la fiert la foc mic, până se înmoaie bine legumele, apoi scoateţi ţelina şi păstârnacul. Competaţi cu apă, puneţi carnea fiartă (dacă este cazul), cartofii făcuţi cubuleţe mici şi orezul. Lăsaţi la fiert, amestecând din când în când şi când orezul este umflat, adăugaţi spanacul tăiat fâşii subţiri şi borşul.
Bateţi oul cu un praf de sare şi smântâna, apoi turnaţi-le în ciorbă.
Se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se potriveşte de sare şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment