De Revelion am fost plecaţi dar m-am gândit ca totuşi să nu ne găsească Anul Nou cu masa goală, aşa că, pe lângă mâncarea pe care o mai aveam, am făcut şi fo' două salate pentru aperitiv. Mare scofală nu e, dar mi-au plăcut experimentele, aşa că o să le împărţăşesc cu voi :P
Pentru salata de ciuperci avem nevoie de:
- ciuperci (evident) - eu am folosit de la borcan, intregi, pentru că de-alea aveam (nu eram nebună să mă duc la market în aglomeraţia aia) şi-n plus îmi plac pentru că pot să le tai eu cum vreau. 
- carne de pui (am avut nişte copănele din friptură care se cam tăvăleau de colo-colo; excelentă alegere, mai ales că merge de minune o carne un pic uscată) 
- castravete murat
- usturoi 
- maioneză (nu daţi cu roşii, că şi eu am lucrat până în ultima zi, deci cu timpul am stat foarte prost 
- sare şi piper 
Cum se procedează: 
Întâi am pus ciupercile la scurs. Am ras castravetele şi l-am lăsat şi pe el la scurs, apoi l-am şi stors bine.
Am tăiat şi carnea de pui, bucăţi cât mai mici şi am pus-o în castron.
Usturoiul l-am zdrobit direct în castron.
Am tăiat ciupercile feliuţe şi le-a adăugat şi pe ele.
Am pus maioneza peste toate cele şi am şi potrivit de sare şi piper.
Am amestecat toate cele până s-au omogenizat şi am dat salata la rece, fo' juma de oră.
Enjoy!







 
 
No comments:
Post a Comment