Am avut prin congelator niste foi de placinta ramase de la ziua lu' Dodo, cand am facut placinta cu spanac. Mai si le-am tot facut ba placinte, ba tarte, ba pachetele de primavara...in gand, evident :)) Ca de ramas au ramas tot in congelator, numai ca, din cand in cand, le roteam de pe raftul de sus pe ala de jos, in functie de ce-mi trebuia din congelator. Pana la urma m-am hotarat sa fac ceva din ele si pentru ca ne-au placut pachetelele pe care le-am facut de Revelion si pe care a fost mare bataie, am zis sa le refac, de data asta cu foile de placinta si nu cu foietaj. Cum? Pai cu carne tocata. Bun!
Ingrediente:
- carne tocata de vita si porc (pentru carcotasi vreau sa subliniez ca eu ma duc in piata, imi aleg bucatile de carne,-proportia e cam de 3/4 carne de vita - 1/4 carne de porc- si ii rog pe oamenii aia sa mi-o toace acolo)
- foi de placinta
- ceapa verde
- dovlecel
- morcov
- leurda sau usturoi
-sare si piper
Mod de preparare:
Se pune carnea la calit, in 2-3 linguri de ulei incins. Cand si-a schimbat culoarea se adauga legumele rase si se lasa la fiert, la foc mic, pana cand mai scade zeama. Se adauga laurda tocata, se condimenteaza si dupa ce se mai fierbe compozitia inca 1-2 minute, se inchide focul si se lasa la racit.
Se intind cate 2 foi de placinta si se pun cam 2 linguri de compozitie intr-o laterala, la distanta de 5 cm de aceasta.
Se pliaza laterala libera peste umplutura
apoi se pliaza marginile
si se continua plierea pana la capatul foilor de placinta. Marginea opusa se unge cu putina apa pentru a se lipi mai bine.
Pachetelele se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus batut, peste care se presara mac/susan sau ce mai vreti voi. Se dau la cuptorul incins la 170 de grade, pentru cca 15-20 min. (sau pana cand foile se rumenesc, pentru ca depinde de cuptor).
Yum!
Enjoy!
1 comment:
Super! Se face curand.
Post a Comment