Felul asta de mancare l-am descoperit la neamurile sotului, la tara, in comuna Bogati, undeva pe langa Leordeni, jud. Arges. Prima data la pomana porcului, apoi la pomenile celelalte. Deci as putea sa spun ca e mancare de pomana :)) dar are un gust... De fapt va las sa descoperiti singuri si apoi sa-mi spuneti daca n-o sa-l faceti in repetate randuri :P
Ingrediente:
- 200 gr orez
- 100 gr carne tocata (de preferat amestec de vita si porc, insa eu am avut carne de curcan)
- 2 cepe
- 3 linguri de ulei
- 2 lingurite de cimbru
- sare si piper dupa gust
- 400 ml de apa
Mod de preparare:
Tocam cepele si le punem la calit, in 3 linguri de ulei, la foc mic.
Cand ceapa devine sticloasa punem si orezul si-l lasam sa se caleasca un pic.
Adaugam si carnea tocata si lasam pana isi schimba culoarea.
Adaugam apa si lasam totul sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand orezul se umfla si carnea se fierbe. Spre sfarsit adaugam cimbrul, sarea si piperul, amestecam si mai lasam sa fiarba 2-3 min, amestecand continuu.
Zi end!
Enjoy!
4 comments:
reteta asta e dedicatie pentru mine, nu? :))
Exact! Parol ca la tine ma gandeam soro :D Cred ca mi-ai simtit gandurile :))
noi comunicam rar da' eficient! :)
Si mai ales telepatic :D
Post a Comment