Wednesday, June 27, 2012

Dovlecei pane

Banuiesc ca toata lumea stie sa faca dovlecei pane. Insa nu de multe ori ne gandim ca-i putem face si gustosi si atragatori, asa ca eu va propun acum o reteta de dovlecei pane pe care nimeni nu poate sa-i refuze.





Wednesday, June 20, 2012

Pilaf cu carne tocata

Felul asta de mancare l-am descoperit la neamurile sotului, la tara, in comuna Bogati, undeva pe langa Leordeni, jud. Arges. Prima data la pomana porcului, apoi la pomenile celelalte. Deci as putea sa spun ca e mancare de pomana :)) dar are un gust... De fapt va las sa descoperiti singuri si apoi sa-mi spuneti daca n-o sa-l faceti in repetate randuri :P




Thursday, June 14, 2012

Pachetele cu carne

Am avut prin congelator niste foi de placinta ramase de la ziua lu' Dodo, cand am facut placinta cu spanac. Mai si le-am tot facut ba placinte, ba tarte, ba pachetele de primavara...in gand, evident :)) Ca de ramas au ramas tot in congelator, numai ca, din cand in cand, le roteam de pe raftul de sus pe ala de jos, in functie de ce-mi trebuia din congelator. Pana la urma m-am hotarat sa fac ceva din ele si pentru ca ne-au placut pachetelele pe care le-am facut de Revelion si pe care a fost mare bataie, am zis sa le refac, de data asta cu foile de placinta si nu cu foietaj. Cum? Pai cu carne tocata. Bun!