Va mai aduceti aminte saramura de peste? Ei bine, de data asta v-am facut saramura de pui. Se face cam la fel, exceptia fiind lipsa oaselor. Al meu sot, de exemplu, nu poate sa manance peste decat daca e satul, pentru ca, zice el, abia atunci ar avea "ceva" rabdare sa culeaga oasele. Asa ca, ori de cate ori ni se mai face pofta se saramura, frigem repede niste pui si-l bagam in saramura si cam gata :D
Ingrediente:
- pulpe dezosate de pui
- rosii
- ardei capia
- usturoi
- patrunjel
- ardei iute (optional, mai ales daca dati si copiilor)
- sare
- apa fiarta
Mod de preparare:
Spalam legumele si le punem la fript, pe gratarul incins, presarat cu putina sare.
Pe o bucatica de folie de aluminiu punem o lingura de ulei si usturoiul taiat transversal; o strangem intr-un fel de bocceluta si o punem pe gratar. Dupa ce legumele si usturoiul s-au copt, le punem la racit ca sa le putem decoji.
Punem si bucatile de pui la gratar si le lasam sa se faca la foc potrivit, pe ambele parti.
Intr-un castron punem legumele curatate si tocate, bucatile de pui, patrunjelul tocat si/sau ardeiul iute maruntit. Peste ele turnam apa fiarta, potrivim de sare si lasam castronul acoperit cca 20 de min inainte de servire, pentru a-si imprumuta gusturile.
Enjoy!
5 comments:
Vai, ce pofta am!!! Arata demential!!!
Vai,cum arata.Sa moara omu' de pofta,nu alta.Te pup!
Dada, vaitati-va voi cat vreti, da' daca nu va apucati de gratarit nici nu stiti ce pierdeti :P
Arata excelent! N-am mai mancat de mult o mancarica dintr-asta! Chiar mi-ai facut pofta!
Post a Comment