Ingrediente (evident cantităţi ochiometrice):
- varză murată
- carne tocată (de preferat amestec vită-porc)
- orez
- ou(ă) (la mine s-a dovedit a fi mai multă umplutură decât putea lega un ou aşa că am pus două)
- jumări
- vin (îl prefer pe cel roşu, de casă, pentru că-i mai astringent şi se potriveşte foarte bine din punctul meu de vedere)
- suc de roşii
- sare, piper, cimbru şi/sau alte condimente
Mod de preparare:
Întâi de toate am călit orezul într-o tigaie în care am pus: orez, apă cât să-l acopere, 1 linguriţă de sare, suc de roşii.
Am lasat să fiarbă până când orezul a absorbit toată apa, amestecând mereu ca să nu se prindă şi am pus apoi să se răcească.
Sarmalele le-am confecţionat în felul următor:
- am luat o frunză de varză, am îndoit-o pe jumătate şi i-am tăiat cotorul
- pe una din jumătăţi am pus o lingură de umplutură, lăsând o distanţă de 1 cm între capătul foii şi umplutură şi am început să rulez
a) am adus capătul peste umplutură
b) am strâns lateralele înspre interiorul foii
c) am rulat sarmaua până la capăt
- pe fundul unei oale am pus un strat de varză tocată (din cotoarele rămase de la foi), suc de roşii şi ceva şunculiţă rămasă de la un jambon
- am aşezat un strat de sarmale, peste care am pus iar varză tocată, suc de roşii şi şuncă.
- am repetat operaţiunea cu încă un rând de sarmale, am acoperit la fel, cu varză suc de roşii şi luncă, am pus apă cat să acopere tot ce era în oală şi am lăsat la fiert, la foc mic, cam 2 ore.
Înainte de a le transfera în cuptor am pus o cană cu vin roşu şi le-am mai lasat să se "coacă" încă 1 oră, 1 oră jumate, la foc mic (eu le-am pus la 120 de grade, la cuptor electric).
Şi iacă-tă minunăţia: / There it is!
Enjoy!
No comments:
Post a Comment