Wednesday, June 27, 2012

Dovlecei pane

Banuiesc ca toata lumea stie sa faca dovlecei pane. Insa nu de multe ori ne gandim ca-i putem face si gustosi si atragatori, asa ca eu va propun acum o reteta de dovlecei pane pe care nimeni nu poate sa-i refuze.





Ingrediente:
- 1-2 dovlecei potriviti ca marime;
- 200 gr faina
- 2 oua
- 300 gr pesmet aromatizat (adica pesmet simplu, amestecat cu mirodenii: sare, piper, cimbru, boia dulce sau iute si orice alte condimente credeti voi ca se potrivesc si care va plac)
- ulei pentru prajit



Mod de preparare:

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in felii groase de cc 1 cm. De preferat este sa nu-i stergem de apa, pentru ca faina sa se poata lipi mai bine. Intr-un vas separat batem ouale, cu un praf de sare, pana fac "bulbuci" deasupra. Punem si uleiul la incins si ne apucam sa pregatim dovleceii: intai ii dam prin faina, apoi prin oul batut si ultima data prin pesmetul aromatizat, dupa care ii punem la prajit in uleiul incins.



Ii prajim pe ambele parti pana devin aurii, dupa care ii scoatem pe servete absorbante ca sa scapam de excesul de ulei.





Merg de minune cu aproape orice fel de garnitura, de la paste pana la salata de rosii si castraveti.



Enjoy!

*For Full Plate Thursday.

1 comment:

Danutza said...

yummmmy!!!ii adooor!!